Ilves – Pallokissat ottelu päättyi tappioon hyvästä taistelusta huolimatta

Otteluraportti Ilves - Pallokissat sunnuntaina 23.9.2018 Tammela stadion, Tampere

Tulos 2-0 (0-0)

Pallokissat kohtasi tänään Ilveksen Tammelan stadionin luonnonnurmella. Asetelmat peliin olivat mielenkiintoiset, sillä molemmissa joukkueissa on tapahtunut tuore päävalmentajan vaihdos. Ilveksen vastuuvalmentajana toimii Pallokissoissa pitkään toiminut Olli-Pekka Ojala ja Pallokissojen kapellimestarina vasta keskiviikkona remmiin astunut Pertti Nissinen.

Pertti Nissisen mietteitä ottelusta: ”Pelin ilme oli kokonaisuutena hyvä. Pelasimme varmasti lähes maksimitehoilla ja otimme irti sen mitä joukkueesta lähti. Ne perusasiat, mitkä ennätettiin käydä tämän viikon kolmessa treenissä läpi oli hyvin havaittavissa ja löydettävissä pelistä. Joukkueelle olisi suonut tällaisen taistelun jälkeen jotain muutakin kuin nolla pistettä. Meidän mahdollisuutemme ratkaisuun olivat erikoistilanteissa. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että tiivis puolustaminen vei tehoja Kissojen hyökkäyspäästä. Ensimmäisen puoliajan lopussa meillä oli 10-15 min flow-jakso, jolloin peli oli erinomaisen hyvin Pallokissojen hallinnassa. Maalivahtimme Elsa Sulku pelasi hyvän ottelun pitäen Ilveksen pitkälti kurissa. Joukkueessa tehdyt pelipaikkamuutokset olivat toimivia. Saana Hartikainen oli keskikentällä hyvä, mutta valitettavasti loukkaantui jo ensimmäisellä puoliajalla. Onnistujia olivat myös laidassa pelannut Alisa Jaakonaho, alakertaa rauhoittanut Filippa Kilponen ja keskikentällä aktiivisesti ja tasaisesti raatanut Jasmin Leppioja. Kentällä oli monta onnistujaa, mutta siitä huolimatta emme saaneet toivottua lopputulosta. Pallokissojen pelaajien mukaan pallo tosin kävi vastustajien maaliviivan sisäpuolella Kissojen kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta tuomari ei tilannetta huomannut ja numerot pysyivät edelleen lukemissa 0-0. ”

Ilveksen ratkaisu oli kaksi tuoretta vaihtoa noin 60’ kohdalla. Vaihdosta tulleet Emmaliina Tulkki ja Aino Rasinen viimeistelivat hienon maalin ajassa 71’. Toinen maali syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin oman pään virheestä, mikä voidaan osittain laittaa jo väsymyksen piikkiin.

Maalintekijöinä 1-0 Aino Rasinen (71’) ja 2-0 Roosa Tuominen (75’).

Parhaina pelaajina palkittiin Pallokissoista Filippa Kilponen ja Ilveksestä Nea Lehtola.
Varoitetut pelaajat Eini Vesaniemi (Ilves) ja Paula Auvinen (Pallokissat).

Joukkueiden kokoonpanot:

Pallokissat
Kaisla Karppinen
Janni Mönkkönen
Anni-Maija Kauppila
Jasmin Leppioja
Filippa Kilponen
Eeva Kettunen -> Kaisa Kotka (79’)
Alisa Jaakonaho
Ella Vanhanen -> Nanne Ruuskanen (79’)
Saana Hartikainen -> Tiia Hirvonen (37’)
Elsa Sulku
Vaihtopenkillä Elina Kettunen ja Ellen Rönkkö

Ilves
Selina Mustajoki
Nea Lehtola
Emmi Ristimäki
Roosa Tuominen
Annika Laihanen
Iida Laakkonen
Tuuli Enkkilä
Sanni Ojanen
Erika Winter -> Aino Rasinen (64’)
Rosa-Tuulia Mikkola -> Emmaliina Tulkki (64’)
Nea Nyrhinen -> Eini Vesaniemi (46’)

Vaihtopenkillä Sara Inget, Julie Forss, Pipsa Saarilahti ja Johanna Salmijärvi

Pallokissojen seuraava ottelu pelataan viikon kuluttua sunnuntaina 30.9. Oulussa. Ottelu ONS – Pallokissat Castrenin tekonurmella klo 13.

Pallokissojen edustus taisteli hyvällä peli-ilmeellä Ilvestä vastaan.