Kauden avausvoitto

 

Otteluraportti Ilves – Pallokissat 14.4.2018 Kaupin tekonurmi klo 16

Pelin ensimmäinen puoliaika oli Ilveksen hallintaa. Ensimmäiset 5 min Pallokissat oli hyvin mukana ja joukkueella oli mahdollisuus tehdä avausmaali, mutta ottelun edetessä Ilves otti pelin haltuun. Erinomaisesti maalilla pelannut Nea Laitila piti meitä pystyssä ja toisaalta Ilveksen heikko viimeistely piti lukemat nollassa tauolle lähtiessä.

Toiselle puoliajalle tehty taktinen muutos toi Pallokissat peliin mukaan, eikä Ilves enää pystynyt luomaan maalipaikkoja aikaisempaan malliin. Johtoon joukkue meni kauden toisella erikoistilannemaalilla ja sitä asemaa pystyttiin puolustamaan loppuun asti. Epäonnistunutta rankkaria ei tarvitse turhaan murehtia.

Päävalmentaja Aki Moilanen: Olen erittäin tyytyväinen siihen, että pidettiin nollapeli. Joukkueeseen nyt mukaan tullut Kaisla Karppinen pelasi täydet 90 min ja onnistui heti maalinteossa. Maali oli Kaislan ensimmäinen liigamaali. Oli myös hienoa, että Saana Hartikainen sai tänään ensimmäiset peliminuuttinsa Naisten Liigassa. Pallollisessa pelaamisessa ei tänään onnistuttu kovin hyvin, mutta onneksi saimme kuitenkin kauden avausvoiton.

Maalivahti Nea Laitilan kommentit: Super hyvä fiilis siitä, että saimme täydet 3 pistettä. Joukkue taisteli hyvin silloinkin, kun vastustaja paineisti meitä pahasti. Tämä oli henkilökohtaisesti merkittävä ottelu siinäkin mielessä, että se oli ensimmäinen nollapelini Naisten Liigassa. Itsevarmuus kasvoi pelin edetessä onnistumisten myötä ja eritoten toinen puoliaika oli ajoittain varmaa tekemistä. Positiivista pelaamisessamme oli paikat useampiinkin maaleihin. Toisaalta pelin avaamisessa on vielä parannettavaa.

Erikoistilanteista vastaava valmentaja Jarmo Jame Rönkkö: Positiivinen asia oli pelin sisällä tapahtunut tason nosto. Toinen puoliaika oli meille selkeästi parempi, eikä vastustaja kyennyt rakentamaan sen aikana todellisia vaaranpaikkoja. Osasimme myös pelata viisaasti pelin viime hetket ja pitää kiinni johtoasemastamme.

Pallokissat kohtaa viikon kuluttua HJK:n. Peli pelataan Savon Sanomat Areenalla la 21.4.2018 klo 16.

#jalkapalloparastapaikanpäällä #pallokissat #naistenliliiga #kuopio #kissankynnet #jälkisydämeen

Täydet kolme pistettä Tampereelta