Otteluraportti Pallokissat – JyPK la 31.3.2018

Otteluraportti 

”Paikallisderby” Pallokissat – JyPK pelattiin lauantaina aurinkoisessa säässä Savon Sanomien Areenalla. Jo etukäteen tiedettiin, että JyPK:n joukkue on fyysisesti vahva ja Pallokissojen tulee yrittää hyödyntää isoa kotikenttää ja pitää pallo liikkeessä.

Vierasjoukkue meni 0-1 johtoon ensimmäisen puoliajan puolivälissä, kun Rochi Gentjana sai hyvän keskityksen vitosen sisälle ja onnistui puskemaan pallon verkkoon. Pallokissoilla oli puoliajan lopussa myös pari mainiota paikkaa, mutta viimeistely jäi vajaaksi. JyPK:n saama vapaapotku ihan puoliajan lopussa noin 25 metristä oli terävä ja meni vain hitusen yläriman yli. Vapaapotkun antajana Gentjana.

Toinen puoliaika alkoi Kissoille murheellisesti, kun vierasjoukkueen Gentjana osoitti pelitaitojaan kuljettamalla pallon Kissojen puolustuksen ohi ja teki maalin vain minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkueen usko omaan tekemiseen tuotti viimein tulosta pallon pudottua Ella Vanhasen jalkoihin rangaistusalueen rajalla, mistä Vanhanen viimeisteli hienosti vetämällä pallon ylös takanurkkaan kaventaen tuloksen 1-2. Vajaa 10 min myöhemmin kotijoukkueen maalivahti Elsa Sulku ja Heidi Toukola törmäsivät rangaistusalueella ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku jyväskyläläisille. Pallon veti yläkulmaan JyPK:n Tiina Tiainen ja kotijoukkue oli jälleen kahden maalin päässä vastustajasta. Kissat kavensivat Paula Auvisen keskityksestä maalin eteen ja Aino Krögerin jatkettua sen hienolla puskulla verkkoon. Pallokissat tuli tasoihin aivan varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla Anni-Maija Kauppilan vapaapotkun jälkitilanteesta, kun Kröger sai viimeisteltyä pallon verkkoon lähes maaliviivalta. Tilanne 3-3 jäi myös lopputulokseksi.

Pallokissojen päävalmentaja Aki Moilasen ajatuksia pelistä:

  • Vieläkin pelaajissa näkyi jännittäminen. Jokainen pystyy vielä parantamaan tekemistään henkilökohtaisella tasolla ja sitä kautta koko joukkueen pelaaminen paranee. Kehitettävää on erityisesti pallollisella pelaajalla peliä edistävien valintojen löytämisessä. Olen iloinen siitä, että joukkue uskoi loppuun saakka omiin kykyihinsä. Hieno nousu ja tasatuloksella saatu piste hyvä juttu, vaikka mahdollisuudet voittoonkin olivat olemassa. Olen hyvin tyytyväinen myös siitä, että kärjet onnistuivat maalinteossa.

Pallokissojen maalitykit Vanhanen ja Kröger kommentoivat peliä seuraavasti:

  • Koko joukkue uskoi mahdollisuuksiimme ja halusi tasoitusta. Tärkeää, että kärjille tuli onnistumisia, vaikka enemmänkin olisi voinut tulla. Hyvästä noususta huolimatta olemme vähän pettyneitä tulokseen, sillä voittoa lähdettiin hakemaan ja siihen oli mahdollisuudet. Jatkossa oma pää pitää vaan voida pitää puhtaana. Tämä oli itseluottamusta kasvattava peli, mistä on hyvä lähteä kehittämään omaa tekemistämme lisää.

Pallokissojen uusi tulokas Emmi Mäkinen debytoi nyt Naisten Liigassa tullen vaihdosta kentälle toisella puoliajalla.

Kulmat: kotijoukkue 10, vierasjoukkue 5.

Palkitut pelaajat:

JyPK Rochi Gentjana #7, Pallokissat Aino Kröger #10 ja tsempparina Neea Berg #18

Otteluisäntänä Lounasravintola Cawa, yleisöä paikalla 188.

Seuraava kotiottelu Pallokissat – HJK lauantaina 21.4. klo 16, Savon Sanomat Areena

#jalkapalloparastapaikanpäällä #pallokissat #naistenliliiga #kuopio #kissankynnet #jälkisydämeen

Pallokissojen Aino Kröger ja JyPK:n pelaaja Marika Ritvanen ottamassa mittaa toisistaan. Kuva Jari Turunen.