Kauden avauspeli päättyi tappioon

Otteluraportti

Åland United – Pallokissat 24.3.2018 Eckeröhallen, Maarianhamina

Pallokissat kohtasi Naisten liigan kauden ensimmäisessä ottelussa Åland Unitedin. Peli pelattiin iltaotteluna hyvissä olosuhteissa Eckerönhallenilla. Kissoilla oli latautuminen peliin oli hyvä, vaikka jännitys kopissa olikin käsin kosketeltavissa.

Ottelu lähti käyntiin hyvällä temmolla. Pallokissat siirtyi 0-1 johtoon jo viidennellä peliminuutilla Anni-Maija Kauppilan viimeisteltyä vastustajan tolpasta kimmonnen pallon verkkoon. Tilanne käynnistyi Aino Krögerin päästyä kentän oikeasta laidasta läpi ja vedosta kohti maalia. Vastustaja tasoitti noin 10 min myöhemmin vastahyökkäyksen tuloksena, kun Isabella Mattssonin laukaus noin 18 metristä ylitti Pallokissojen maalivahdin ja upposi verkkoon. Ålandin väreissä tällä kaudella pelaavalla entinen Pallokissa Signy Aarna karkasi puolustajiltamme läpiajossa ajassa 26’, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Ålandin toisen maalin teki ajassa 35’ Emilie Johannsson. Tilanne toisti pitkälti samaa kaavaa kuin edellisessä maalissa Johanssonin vedon lähdettyä roikkupallona maalivahdin yli rangaistusalueen ulkopuolelta noin 20 metristä.

Kulmat ensimmäisellä puoliajalla olivat Pallokissoille 4 ja Åland Unitedille 2. Kissojen tekeminen oli alussa hermostunutta, mutta rauhoittui pelin edetessä ja paikoittain joukkue sai rakennettua hyviä syöttöketjuja. Peli oli kaikkiaan tasaista, tempo kova ja Kissoilla oli muutama hyvä maalintekotilanne. Puoliajalle mentiin Åland Unitedin johdossa 2-1.

Toiselle puoliajalle lähdettiin vastustajan tehtyä yhden vaihdon. Kentältä pois pelaaja Mikaela Frondelius ja sisälle Rosa Maria Herreros Ossario. Vastustaja onnistui pitämään Kissojen hyökkäyspään aisoissa ja Krögeriä myös rikottiin lukuisia kertoja. Ajassa 63’ Åland vaihtoi kentältä pois Signy Aarnan, sisälle Tiia Hirvonen. Kröger kaadettiin rangaistusalueella, mutta tuomari antoi pelin jatkua. Pallokissojen paras tilanne tasoitukseen tuli Anni-Maija Kauppilan annettua vapaapotkun 18 metristä. Kauppilan veto oli hyvä osuen vain hivenen vastustajan muurissa mainiosti hypänneen pelaajan päähän. Pallokissojen ensimmäinen vaihto tapahtui ajassa 82’ kun kentältä poistui Kokkolasta Pallokissoihin tällä kaudella siirtynyt Alisa Jaakonaho ja sisälle meni liigatasolla debytoiva Pallokissojen oma kasvatti Elisa Lemettinen. Kröger sai pian tämän jälkeen vapaapotkun, jonka vastustajan maalivahti torjui. Åland teki kolmannen maalinsa rangaistuspotkusta 5 min ennen varsinaisen peliajan loppumista, kun Pallokissojen maalivahti Nea Laitila rikkoi vastustajan hyökkääjää rangaistusalueen sisällä. Rankkarin ampui sisään jo kertaalleen maalin tehnyt Isabella Mattsson. Pallokissat teki toisen vaihtonsa ajassa 88’, kentältä pois Aino Kröger, sisään Viviana Onttonen. Vastustajat vaihtoivat vielä lisäajalla 90+1’ ja kentälle pääsi loppuminuuteiksi Selma Viktorsson, pois Sara Nordin. Pelin kolmannella lisäminuutilla vastustaja rokotti loppunumeroiksi 4-1. Maalin viimeisteli hattutempun arvoisesti pelannut Isabella Mattsson.

Kulmat toisella puoliajalla: Åland United 2, Pallokissat 1.

Varoitukset: Åland Unitedin pelaaja Tiia Hirvonen sai keltaisen kortin ajassa 71’ kaadettuaan Pallokissojen Maarit Toppisen keskialueella.

Päävalmentaja Aki Moilasen mietteitä ottelusta:

Pelin alku oli meiltä melko hermostunutta, eikä pelin avaaminen oikein onnistunut. Päästiin kuitenkin alun jälkeen hyvin peliin mukaan, myös tempo oli pelin alussa huomattavasti joukkueen pelaamia harjoituspelejä kovempi. Positiivista oli, että loimme maalipaikkoja ja puolustimme melko tiiviisti. Lopussa taka-ajoasema aiheutti sen, että peli meni turhankin suoraviivaikseksi (päästä päähän) ja riski vastustajan 3-1 maalille kasvoi koko ajan – lopulta se tuli rankkarista. Kauden startti on nyt takana ja tuloksesta huolimatta tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin. Omiin maalintekotilanteihin pitää saada lisää kylmäpäisyyttä ja osin röyhkeyttä. Positiivista oli oman joukkueen taisteluilme.

Emmi Mäkinen ja Kaisa Kotka joutuivat jäämään viime hetkillä Åland pelistä pois, mutta JyPK pelissä hekin todennäköisesti ovat taas mukana.

Pallokissojen Naisten Liiga jatkuu kotipelillä lauantaina 31.3. klo 16 Savon Sanomat Areenalla. Vastaan saapuu JyPK Jyväskylästä.

 

Pallokissat valmistautumassa kauden avauspeliin Eckeröhallenissa. Kuvassa Ella Vanhanen, Janni Mönkkönen ja Alisa Jaakonaho.