Pallokissojen naisten edustusjoukkue kohtaa Åland Unitedin lauantaina

Otteluennakko Åland United – Pallokissat, Eckeröhallen lauantaina 24.3. klo 19.30

Pallokissojen naisten edustusjoukkue matkustaa tänään Turkuun ja sieltä huomenna edelleen Maarianhaminaan kohdatakseen kauden ensimmäisessä liigaottelussa Åland Unitedin.

Joukkueen tunnelmia kiteyttävät kapteenit Paula Auvinen, Janni Mönkkönen ja Neea Berg.

– Joukkue lähtee kauteen innokkain ja odottavaisin mielin, on todella kivaa päästä pitkän harjoituskauden jälkeen tositoimiin. Huomisesta pelistä odotamme tasaista. Meidän tärkein tehtävämme on pitää puolustaessa joukkue tiiviinä ja toisaalta olla rohkeita pallon kanssa. Hyökkäyskolmanneksella meidän tulee olla myös yllätyksellisiä. Selvää on, että huomenna Maarianhaminassa nähdään kaikkensa peliin antava kissalauma.

Päävalmentaja Aki Moilanen luotsaa Pallokissoja nyt toista kautta. Viime kaudella joukkue selvitti tiensä ylempään loppusarjaan, jossa tuloksena oli kuudes sija. Talven aikana joukkueessa on tapahtunut muutoksia ja muutamia kokeneita pelaajia on lähtenyt. Moilanen näkee muutoksissa myös positiivisia asioita, sillä ne antavat nuorille tulokkaille mahdollisuuden nousta esiin ja ottaa vastuuta joukkueen menestyksestä.

– Vaikka olemme menettäneet viisi viime kauden aloituksen pelaajaa, olemme myös saaneet vahvistuksia. Koen meillä olevan nyt enemmän vaihtoehtoja pelata aikaisempaa monipuolisempaa jalkapalloa. Tavoitteemme on saavuttaa loppusarjan paikka ja ottaa tasaisesti pisteitä kaikilta liigajoukkueilta. Viime kauteen verrattuna meidän tulee pystyä pelaamaan tasaisempia pelejä.  Silloin joukkuetta vaivasi ailahtelevaisuus, jolloin hyvää esitystä saattoi seurata murskatappio. Joukkue on harjoitellut hyvin ja odottaa valmentajien tavoin jo innokkaana pelikauden alkamista. Harjoituskaudella olosuhteissa tapahtui osaltamme parannus, sillä stadionin oltua kiinni pääsimme treenaamaan muutaman kerran viikossa Kuopio-hallissa. Valmennukseen tuli myös uutta resurssia Tatu Tiihosen otettua vastuuta fysiikkavalmennuksesta. Toisena valmentajana jatkaa Jarmo Rönkkö. Tulossa on varmasti mielenkiintoinen ja koko Naisten Liigaa ajatellen tasainen kausi.

– Åland United on kokenut paljon muutoksia meidän tavoin. Yhtään nykyisen joukkueen peliä emme ole nähneet, joten mielenkiinnolla odotamme miten he pelaavat. Odotettavissa on tasainen peli.

 

Kapteenit Janni Mönkkönen (vas), Paula Auvinen ja Neea Berg innoissaan liigakauden alkamisesta.