Pallokissat – HJK 1-1 (1-0)

Pallokissat taistelivat HJK:lta pisteen.
Naisten Liigan ottelu alkoi HJK:n komennossa, palloa pidettiin Pallokissojen päädyssä. Kissat eivät saaneet kunnolla purettua HJK:n korkeaa prässiä. Klubilaiset saivatkin ottelun alkuun viisi kulmapotkutilannetta ensimmäiseen 10 minuuttiin. Mutta Pallokissat saivat siivottua nämä erikoistilanteet hyvin. Pallokissojen maalivahti Elsa Sulku pelasti useammankin tilanteen.

Ottelun kuudennella minuutilla HJK:n Vilma Hakala pääsee läpi Pallokissojen puolustuslinjan ja pääsee lähietäisyydeltä vetämään, mutta Elsa Sulku torjuu vedon.
Samoin HJK sain hiukan paitsiolta haiskahtavan tilanteen seurauksena läpiajon. Elsa Sulku tulee vastaan kuudentoista rajalla, mutta Hakala pääsee maalivahdin ohitse avopaikkaan, mutta Pallokissojen toppari Janni Mönkkönen pelastaa maaliviivalta tilanteen.

Pallokisoilla oli hiukan erilainen avausmiehitys HJK peliin. Joukkueen avauspelaajista useampi oli nyt sivussa. Pallokissojen erikoistilanteissa mm kulmien antajana oli Erika Winter, joka sai annettu hyviä keskityksiä kuudentoista sisään. Joukkueella oli mahdollisuus tehdä avausmaali ottelun 12`minuutilla, kun Erika Winterin kulmapotku keskitys tavoittaa Elina Kettusen, joka pääsee puskemaan, mutta klubilaiset siivoavat tilanteen.
Pallokissojen uusi sopimuspelaaja Jannica Lintunen pelasi hyvän ottelun. Hän pääsi 18 minuutilla HJK:n maalivahti Minna Meriluodon kanssa vastakkain, ja yritti vedollaan ohittaa maalivahdin, mutta Meriluoto sai venytettyä juuri ja juuri hanskansa väliin.
Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla (43`) Jannica Lintunen pääsee vasemmasta laidasta läpi, ja hänen upea veto ohittaa Minna Meriluodon, Pallokissat siirtyy 1-0 johtoon.

Toisen puoliajan alku oli joukkueilta tasaista pelaamista, palloa liikuteltiin kentän molemmissa päissä. Pallokissojen vaarallisimmat tilanteet saatiin ottelun 53 minuutilla Aino Krögerin vahvan yksilösuorituksen seurauksena. Kröger on ahtaassa tilassa HJK:n puolustuksen keskellä, mutta saa kuin saakin oikean jalan vapaaksi ja pääsee laukomaan. Veto hiukan yli maalin.
Toinen maalinteko tilanne syntyi ottelun 58` minuutilla Jannica Lintusen vahvan suorituksen jälkeen. Lintunen pääsi toistamiseen vastatusten Meriluodon kanssa. Maalivahti sai jälleen juuri ja juuri estettyä maalin syntymisen.

Helsinkiläiset saivat ottelun 70 minuutilla hyvän prässin ja hurmoksen päälle. He tekivätkin ottelun tasoitusmaalin kulmapotkunjälkitilanteessa 72`minuutilla. Maalintekijänä Amanda Rantanen. HJK oli lähellä mennä johtoon muutama minuutti myöhemmin, kun HJK pyrittää peliä Pallokissojen päädyssä ja hyökkäyksen päätteeksi pallo osui ylärimaan. ”Onneksi saimme kuitenkin rauhoitettua pelin, eikä HJK päässyt tekemään tuossa johtomaalia,” kommentoi päävalmentaja Aki Moilanen. ”Taisteltiin tänään hyvin, harmittaa tietenkin että HJK sai tasoitettua pelin. Meillä oli mahdollisuus voittaa tämä matsi. Tähän otteluun oli kuitenkin hyvä päättää kausi kotiyleisön edessä,” Moilanen jatkaa.

Ottelun parhaat pelaajat palkitsivat otteluisäntä Jätekukon palvelupäällikkö Piia Moilanen sekä LVI Rauno Korhonen. Pallokissojen paras pelaaja ottelussa oli Jannica Lintunen, joka teki ensimmäisen liigamaalinsa ottelussa, klubilaisten paras pelaaja ottelussa oli Amanda Rantanen. Pallokissojen tsempparipelaaja oli Paula Auvinen.

Pallokissojen kausi jatkuu vielä yhden kierroksen verran, kun joukkue matkustaa Tampereelle 7.10 Ilveksen vieraaksi.

Pallokissojen avaus: Rönkkö Ellen- Hänninen Anni- Mönkkönen Janni- Kröger Aino- Lintunen Jannica- Auvinen Paula- Laakkonen Iida- Berg Neea- Kettunen Elina- Winter Erika- Sulku Elsa
Vaihdot: Hänninen – Signy Aarna (66`)
Lintunen – Aada Tolvanen (90+2´)
Kröger – Viviana Onttonen (90+4`)
HJK:N avaus: Meriluoto Minna- Grönlund Juulia- Hirvonen Maiju-Ruutu Linda- Hakala Vilma- Lassas Minea-Sainio Essi- Naumanen Katarina- Saari Maija-Summanen Eveliina- Rinkinen Tessa