Raportti ottelusta Pallokissat FC Honka

Tänään nähtiin Hongan maali-iloittelua Pallokissojen jäädessä jalkoihin. Honka näytti tänään ettei sen johto Naisten Liigassa ole sattumaa.

Rumista loppunumeroista huolimatta ottelu alkoi tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus tehdä ottelun avausmaali.
Pallokissat sai ensimmäisen kulmapotkun jo 10´peliminuutilla. Aino Krögerin antaa hyvän keskityksen kuudentoista sisään, mutta Hongan pelaaja ehtii pääpalloon ensin. Tuon tilanteen jälkeen pääsi Honka vastahyökkäyksestä pyörittämään peliä Pallokissojen päätyyn, saaden viiden minuutin sisään viisi kulmapotku tilannetta. Mutta niistä ei maalia.
Ottelun 19 minuutilla Hongan pelaaja pääsee vastakkain Pallokissojen maalivahdin kanssa, mutta Elsa Sulku sai torjuttua sen vedon.

Pallokissat loi melkein välittömästi (23`) oman vaarallisen tilanteen Hongan päätyyn. Signy Aarna pääsee läpi, mutta nosto maalivahdin yli epäonnistuu eikä maalia synny. Seuraavassa kulmapotku tilanteessa Pallokissoilla oli mahdollisuus tehdä ottelun ensimmäinen maali. Aino Kröger antaa, Elina Kettunen saa hyvin puskettua palloa kohti maalinurkkaa, mutta Hongan puolustaja ehtii pallon eteen ja tilanne kuivuu kasaan.

Ottelun avausmaali syntyy 30 peliminuutilla Hongan pyörityksen päätteeksi. Maalintekijä Henni-Marika Malinen. Seuraava takaiskumaali syntyy kuusi minuuttia edellisestä, maalintekijänä Mila Punsar. Punsar pääsee iskemään vielä kerran ennen taukoa 45 minuutilla. Tauolle siis Hongan 0-3 johdossa.

Tauolla Pallokissojen valmennus teki kaksi vaihtoa, kentältä pois Elina Kettunen ja Aada Tolvanen. Sisään edellisessä pelissä ensimmäiset liigaminuutinsa pelannut Ellen Rönkkö sekä tuoreen pelaajasopimuksen loppukaudeksi tehnyt Jannica Lintunen, joka esiintyi nyt siis ensimmäistä kertaa Naisten Liigassa.
Tauon jälkeen Honka tuli edelleen kovalla intensiteetillä, oli aggressiivinen ja joukkue saikin heti toisen puoliajan alkuun maalin, kun Henni-Marika Malinen teki ottelun toisen maalinsa. Hongan maalintekijät seuraaviin maaleihin olivat Vera Saastamoinen (67`), Ella-Rosa Huusko (77`), Mila Punsar (80`), joka teki hattutempun tänään sekä vielä ottelun 83 minuutilla Henna Tenkanen.
Pallokissat vaihtoi vielä ottelun lopussa maalivahti Elsa Sulun pois kentältä, Nea Laitila vielä loppuminuuteiksi maalille.
Ottelu päättyi siis tylysti 0-8 (0-3).

”Honka liikutti palloa tänään nopeasti ja tarkasti. Joukkue liikkui erittäin aktiivisesti kentällä. Heidän pelinsä kulki kaikilla osa-alueilla. Pallokissat hävisivät Hongan pelaajille myös fyysisyydessä, hävisimme kaksinkamppailut. Hongan pelaajien oli liian helppo riistää pallo pois pelaajiltamme, manaili joukkueen päävalmentaja Aki Moilanen. Tämä ei nyt ollut sitä mitä lähdettiin tänään hakemaan.”

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Pallokissojen yhteistyökumppanin KuntoKuopion lahjoittamilla palkinnoilla FC Hongasta hattutempun tehnyt Milla Punsar sekä Pallokissoista Eeva Kettunen. Pallokissojen tsempparipelaaja oli Aino Kröger.
Naisten Liigassa on jälleen lyhyt ottelutauko. Seuraava vieraspeli on 23.9, kun joukkue matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Tämän kauden viimeinen kotipeli pelataan 30.9 klo 18, ja tuolloin vastassa HJK.