Pisteet jakoon

Pallokissat haastoi PK-35 Vantaan Naisten Liigan yläloppusarjan ensimmäisessä ottelussa. Ottelu päättyi oikeutetusti tasalukemiin 1-1.

PK-35 Vantaa halusi ottaa ottelussa komennon ja joukkue hallitsikin palloa ottelun aikana. Koko 90 minuuttinen oli tiukkaa vääntöä kentän molemmissa päissä. Pallokissat pääsi hyvin sisään otteluun. PK-35 Vantaa hyökkäsi aktiivisesti ja pääsi kentän vasenta laitaa muutaman kerran vaarallisesti läpi. Mutta hyökkäykset päättyivät joko Pallokissojen tiiviiseen puolustukseen tai loistavan ottelun pelanneen maalivahti Elsa Sulun käsiin tai torjuntoihin.

Pallokissat sai myös luotua useamman hyvän maalintekopaikan, mutta harmillisesti vedot menivät maalin yli. Koko Pallokissojen joukkue teki tänään runsaasti töitä.
Vaarallisin tilanne ensimmäisellä puoliajalla 34 min. kohdalla syntyi Pallokissojen puolustajan käsivirheestä, josta PK-35 sai rangaistuspotkun. Elsa ”Ela” Sulku torjui kuitenkin loistavasti Sanna Saarisen alakulmaan suuntautuvan vedon.
Puoliajalle lähdettiin 0-0 tilanteessa.
PK-35:n johtomaali syntyi 77`peliminuutilla Pallokissojen puolustuksen hetkellisen herpaantumisen vuoksi, Ashley Riefner pääsee tilanteessa puskemaan pallon Kaisa Colliinille, joka vetää pallon varmasti maaliin. Pallokissoilla oli myös muutama maalintekopaikka, niistä ei kuitenkaan saatu maalia aikaiseksi.
Pallokissat sai ottelun toisen puoliajan lopulla hyvän paineen PK-35:n päätyyn. Erika Winter nousi vahvasti vasenta laitaa, ajaa keskelle ja syöttää Paula Auviselle, joka on noussut kuudentoista alueelle. Paula Auvinen pääsee loistavaan paikkaan eikä jätä paikkaa käyttämättä ja pallo on maalissa. Maalin syntyaika 90+2 min.

Valmentaja Aki Moilanen oli tyytyväinen pelaajiensa suoritukseen ; ”Ansaittu tasoitus ja pistejako. Puolustimme tiivisti ja kurinalaisesti. Elsa Sulun loistava rankkitorjunta, Erika Winterin ja Paula Auvisen vahvat suoritukset ottelun lopussa täytyy nostaa esiin. Uskoimme loppuvihellykseen asti omaan tekemiseen, emmekä lannistuneet vastustajan johtomaalista. Vahvaa tekemistä koko joukkueelta.”

Pallokissojen avaus otteluun: Sulku Elsa, Mönkkönen Janni, Miettinen Jasmin, Auvinen Paula, Winter Erika, Kauppila Anni-Maija, Kettunen Elina, Kröger Aino, Kettunen Eeva, Hänninen Anni ja Aarna Signy.
Pallokissat teki kaksi vaihtoa tauolla. Kentältä pois Mönkkönen Janni ja Hänninen Anni. Tilalle Iida Laakkonen ja Rönkkö Ellen. Ellen Rönkkö pelasi tänään ensimmäiset naistenliiga minuuttinsa suoriutuen hyvin.

Ottelussa annettiin kaksi varoitusta Pallokissojen pelaajille, Iida Laakkoselle ja Eeva Kettuselle. PK-35 varoitettu pelaaja oli taasen Roosa Toivanen. Iida Laakkosen varoitus oli pelaajan neljäs keltainen, joten hän sai yhden ottelun pelikiellon.
Pallokissat kohtaa Naisten Liigan yläloppusarjan seuraavassa ottelussa jo tulevana keskiviikkona FC Hongan. Ottelu alkaa klo 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Tervetuloa