Pallokissat – GBK otteluraportti

Pallokissat ja GBK kohtasivat lauantai-illan jännitysnäytelmässä, jossa sääkään ei tällä kertaa jättänyt ketään kylmäksi.  Molemmilla joukkueilla otteluun oli korkeat panokset. Kokkolalaiset tarvitsivat lisäpisteitä, jotta sarjapaikka säilyisi ja Pallokissat varmistaisi voitolla yläloppusarjapaikan.

Pallokissat aloitti ottelun väkevästi ja ensimmäiset viisitoista minuuttia mentiin täysin kotijoukkueen hallinnassa. Kissat rakenteli useita läheltä piti tilanteita ja pääsi laukomaan useasti kohti GBK:n maalia. Lähimpänä maalia oli Aino Kröger, joka hyvän syöttöketjun päätteeksi laukoi noin kahdeksasta metristä epäonnekkaasti päin puolustajaa.  Pikkuhiljaa myös vieraat pääsivät peliin mukaan ja pitkästä aikaa kaikki vieraan ulkomaalaisvahvistukset olivat terveitä ja olivatkin joukkueen vaarallisin osa yhdessä toppari Rebecca Rasmuksen kanssa.  Kokkolan johtomaali 42 minuutin kohdalla oli komea yksilösuoritus, kun Rosa Ossorio Herreros lyhyen kuljetuksen päätteeksi laukoi ulkosyrjällä kaaripallon ohi maalivahti Elsa Sulun. Tämän jälkeen GBK pääsi kertaalleen laukomaan kaukaa mutta Sulku torjui yläriman avustuksella tilanteen.

Toiselle puoliajalle tuli päättäväinen Pallokissat. Vaihdosta kentälle tullut Signy Aarna toi osaltaan virkeyttä ja voimaa hyökkäyspäähän ja Kissalauma vyörytti hyökkäyksiä kohti Kokkolan maalia.  Ottelun 58. minuutilla Pallokissat saa vapaapotkun noin 40 metrin tienoilta. Aino Kröger päättää kokeilla suoraa ratkaisua ja komea laukaus yllättää maalivahti Ellen Ahlströmin ja pallo lipuu sormien kautta maalin perälle.  Kauden yksi komeimmista maaleista on tosiasia.  Pallokissat saa lisää virtaa ja kokkolalaisilla jalka alkaa painaa.  Komean syöttelyn jatkeeksi puolustaja Paula Auvinen keskittää oikealta maalin eteen viitosen rajoille ja Anni-Maija Kauppila kurottaa puskuun ja pallo maaliin.  Tämän jälkeen Pallokissat pitää pääsääntöisesti palloa ja Kokkola saa muutaman kulmatilanteen, muutoin Kissat pelasi koko toisen puoliajan erittäin kypsästi ja ottelun tärkeys näkyi yllättävän vähän pelaajien otteissa.

Ottelun aikana ei tällä kertaa kerrottu Jyväskylän ottelun tulosta ja niinpä jännitys säilyi ottelussa loppuun asti. Pallokissat hoiti voitollaan ansaitun yläloppusarjapaikan ja pelaa kuudennen kerran peräkkäin sijoituksista kuuden joukossa.  Ottelun tappio näkyi raskaina ilmeinä hyvin taistelleiden kokkolalaisten silmissä.

Ottelun parhaana palkittiin vierailta kovasti töitä tehnyt Soo Adekwagh ja Pallokissoilta varman pelin ja voittomaalin tehnyt Kauppila. Parhaaksi palkitut saivat Anne Miettisen hienot käsin tehdyt lautaset. Tsempparipalkinto meni kahden polvileikkauksen jälkeen nyt täyteen kuntoon päässeelle Aada Tolvaselle, jonka avaavat kovat ja tarkat syötöt oli hienoa katseltavaa.

Päävalmentaja Aki Moilanen kiitteli joukkueen työmoraalia, kärsivällisyyttä ja kylmähermoisuutta ottelun jälkeen. Joukkue oli helpottunut ansaitusta paikasta ja ottelut jatkuvat 2.9. yläloppusarjassa. Tarkempi otteluohjelma on liitossa työn alla ja selvinnee lähiviikkoina. Joukkue siirtyykin nyt pienelle tauolle. Kausi tulee päättymään lokakuun toisella viikolla.

Pallokissat kiittää kannustavan kotiyleisön lisäksi otteluisäntä Feedback Groupia ja ottelua tukemassa ollutta Jätekukkoa sekä erikoisen reippaita pallotyttöjä 2004, 2006, 2007 ja 2008 -ikäkausijoukkueista.