HJK herkutteli maaleilla

Pallokissat oli vieraanvarainen kotijoukkue
HJK herkutteli maaleilla voittaen ottelun 0-7. Vastustaja teki selväksi ensimmäisen maalin jälkeen, että se haluaa voittaa tämän ottelun. Ensimmäiseen maaliin asti , joka syntyi ottelun 17`minuutilla, näytti molempien joukkueiden peli hyvältä ja tasaiselta. Palloa liikuteltiin aktiivisesti ja Pallokissatkin pääsi maalintekopaikoille.
HJK:n saadessa toisen maalinsa hyytyi kissojen peli. Päävalmentajan Aki Moilasen sanoin:” olimme pehmeitä, annoimme vastustajan ottaa pallon. Emme halunneet voittaa kaksinkamppailuita.”
HJK:n maalit ensimmäisellä puoliajalla syntyivät 17´ (0-1 Maiju Hirvonen), 26´(0-2 Vilma Hakala), 31´(0-3 Moona Talka) ja 33´(0-4 Moona Talka). Pallokissat suoritti kaksi vaihtoa ennen ottelun puoliaikaa, kentälle Piia Miettinen (ent. Jukarainen) ja Aada Tolvanen. Kentältä pois Erika Winter ja Janni Mönkkönen.
Puoliajalle lähdettiin vastustajan neljän maalin johdossa. Tauolta tultaessa HJK tuli edelleen kovasti päälle Pallokissojen ollessa altavastaajana. Joukkue heräsi taistelemaan peliin mukaan ottelun viimeisille viidelletoista minuutille. HJK:n tehdessä viidennen maalinsa (0-5 Vilma Hakala) vaihtoi Pallokissat maalilta pois Elsa Sulun, ja tilalle maalille liigadebyyttinsä tehnyt Nea Laitila. Nea Laitila joutui antautumaan kahdesti HJK:n saadessa osumat vielä ottelun 79´ ja 90´minuuteilla. Maalintekijät kahteen viimeiseen maaliin olivat Eveliina Summanen ja Emilia Ukkonen.
”Tällaisen ottelun jälkeen ei voi olla kuin äärettömän pettynyt, koko joukkue on pettynyt. Tätä emme olisi halunneet näyttää kotiyleisölle. Mutta jonkinlainen herätys tulee meidän saada nyt ja alkaa valmistautumaan seuraavaan matsiin. Ottelu pitää kaikkien käydä läpi, oma tekeminen ja sitten katse jo seuraavaan matsiin”, toteaa pettynyt valmentaja Moilanen.
Otteluisäntä Stadium palkitsi lahjakorteilla ottelun aluksi Suomi100-juhlavuoden kunniaksi 100 liigamatsia pelanneet Pallokissojen pelaajat. Lahjakortit saivat Ella Vanhanen (146 liigaottelua), Piia Miettinen (ent. Jukarainen, 170 liigaottelua), Janni Mönkkönen (137 liigaottelua), Erika WInter (120 liigaottelua), Paula Auvinen (120 liigaottelua) ja Anni-Maija Kauppila (101 liigaottelua).
Lisäksi ottelun alkuun Pallokissat onnitteli viikko sitten naimisiin mennyttä joukkueen ”mummoa” Piia ”Piuke” Miettistä (ent. Jukarainen).
Otteluraadissa oli tällä kertaa Pallokissojen pj Jarmo Hartikainen sekä Tero Karjalainen. Raati palkitsi HJK:n parhaana pelaajana Vilma Hakalan ja vastaavasti Pallokissoilta palkittiin Kaisla Karppinen, Tsempparipelaajaksi Pallokissojen nuoret pelaajat Anni Hartikaisen johdolla valitsivat Paula Auvisen.
Pallokissat matkustaa viikon päästä 22.7 FC Hongan vieraaksi Espooseen. Seuraava kotiottelu pelataan heinäkuun viimeisellä viikolla 29.7, tuolloin kotistadionilla vastassa GBK.