Otteluraportti ONS pelistä

Pallokissat hyytyi ottelussa ONS: ia vastaan. Oululaiset voittivat ottelun 3-0. Pallokissat lähti otteluun erilaisella avauskokoonpanolla, kun Piia Jukarainen oli poissa, samoin edellisessä ottelussa loukkaantunut Signy Aarna aloitti vaihtopenkillä.
Ensimmäinen puoliaika alkoi Pallokissojen osalta mukavasti, joukkue sai luotua maalinteko paikkoja heti ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.
Jo viidennellä minuutilla saatiin laidasta keskitys maalialueelle, ONS: in maalivahti tilanteesta ulkona, mutta Eeva Kettunen ohjasi pallon hiuksen hienosti ohi maalin. Pallokissoilla oli tilanteita, mutta palloa ei vain saatu maaliin. ONS tekee ottelun avausmaalin 22 minuutilla ja siirtyy johtoon.
Johtomaalin jälkeen ottelu jatkui vielä Pallokissojen hallinnassa ja luodessa tilanteita. ONS sai ensimmäisellä puoliajalla rangaistuspotkun, jonka Pallokissojen maalivahti Elsa Sulku torjui upeasti. Pallokissoilla oli mahdollisuus vielä kaventaa ennen taukoa, kun joukkue sai vapaapotkun 44´minuutilla aivan kuudentoista rajalta. Mutta Anni-Maija Kauppilan veto hiuksen hienosti yli maalin.
Tauolle lähdettiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Tauon jälkeen Pallokissojen kenttäpeli sekosi täysin, joukkue ei saanut omaa peliään käyntiin ollenkaan. Vastustaja voitti kaksinkamppailut, oli ykkösenä palloissa ja liikkui hyvin. Pallokissat oli passiivinen tilanteissa. ONS teki toisella puoliajalla vielä kaksi maalia 70 ja 75 minuutilla. Pallokissat teki ottelussa kaksi vaihtoa. Kentälle Ella Vanhanen ja Elina Kettunen, pois Kaisla Karppinen ja Aada Tolvanen.
Päävalmentaja Aki Moilanen oli luonnollisesti pettynyt pelaajien suoritukseen. ”Joukkue oli kuin eri joukkue verrattuna keskiviikon peliin, jossa olimme aktiivisia ja halusimme voittaa joka ikisen tilanteen. Joukkueen olisi pitänyt pystyä hyödyntämään maalipaikat mitä saimme luotua, “toteaa pettynyt Moilanen.
Ottelun parhaina pelaajina palkittiin ONS:in Roosa Immonen sekä Pallokissoilta Iida Laakkonen.
Pallokissat saa seuraavaksi vastaan kotikentällään HJK:n. Naisten Liigan ottelu Savon Sanomat Arenalla 15.7 klo 16.