Raportti Suomi100-juhlaottelusta

JyPK oli vahvempi joukkue ja otti täydet kolme pistettä. Ottelu oli Naisten Liigan Suomi100-vuotta juhlaottelu ja ottelun alkuseremonioissa kuultiinkin Maammelaulu Jyväskylän poikakuoron esittämänä. Ottelun avauspotkun laittoi liikkeelle Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto. JyPK:in vahvat ja voimakkaat hyökkäyspään pelaajat näyttivät tänään vaarallisuutensa. He olivat jatkuvasti valmiina laukomaan jo kaukaakin. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä keskikentällä, kotijoukkueen päästyä kuitenkin useammin lähemmäksi Pallokissojen maalia. JyPKillä oli jo heti ottelun alku minuuttien aikana neljä kulmapotkutilannetta. Toisen kulmatilanteen jälkeen pallo jää pyörimään vaarallisesti Elsa Sulun vartioiman maalin eteen, mutta lopulta puolustus saa siivottua pallon pois maalialueelta päätyrajan yli.
Ottelun 38 minuutilla JyPK oli jälleen lähellä maalipaikkaa kulmatilanteen jälkeen, mutta pusku meni hiukan ohi maalin. Välittömästi tämän tilanteen jälkeen pääsee Henna Honkanen Pallokissojen pelaajien harhasyötön johdosta vaarallisesti kissojen maalille, mutta Honkasen veto ohi maalin.
Pallokissat saa ensimmäisen puoliajan lopulla 42minuutilla vapaapotkun noin 25 metrin päästä JyPKin maalista. Aino Krögerin veto jää harmillisesti kuitenkin liian matalaksi eikä JyPK:in maalivahti Pauliina Tähtisellä ollut vaikeuksia torjua vetoa. JyPK saa aivan puoliajan lopussa pyörityksen kissojen maalille, ja tilanteesta syntyy ottelun johto- ja voittomaali. Maalintekijänä Henna – Riikka Honkonen.
Ensimmäinen puoliaika oli kissoilta sekavaa pelaamista, omaa peliä ei saatu ollenkaan käyntiin. Toisella puoliskolla Pallokissat pääsi otteluun mukaan, mutta pelirohkeus ei tänään ollut vaaditulla tasolla. Pallokissojen maalintekopaikat jäivät muutamaan tilanteeseen. Keskustelua ottelun jälkeen syntyi tilanteessa, jossa Pallokissojen Aino Kröger kaadetaan noin kolme metriä kuudentoista rajasta, mutta ottelun päätuomari ei näe tilanteessa rikettä.
Pallokissoilla oli paikka tehdä tasoitusmaali, kun Signy Aarna pääsee läpi 71 minuutilla ja vastakkain JyPK:in maalivahti Tähtisen kanssa, mutta Tähtinen torjuu vedon jaloillaan. JyPK loi vaarallisia tilanteita myös toisella jaksolla, Gentjana Rochi tykitti kertaalleen ylärimaa ja hän ohitti Elsa Sulun myös kertaalleen, mutta Pallokissojen puolustus hoiti tilanteen eikä maalia tilanteesta syntynyt. Ottelun viimeisillä minuuteilla Pallokissat painosti JyPKin päädyssä ja muutaman kerran saatiin luotua maalin edustalle vaarallisia tilanteita. Pallo kävi jo lähellä maaliviivaakin, mutta maaliin asti palloa ei vain saatu. Pallo ei pomppinut tänään meille, toteaa päävalmentaja Aki Moilanen. Positiivista oli se että jaksettiin luoda tilanteita loppuvihellykseen asti, pallo kävi kertaalleen vastustajan maalin ylärimassa ja tolpassa, mutta valitettavasti ei vain saatu maalia aikaiseksi.
Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Pallokissoilta Anni-Maija Kauppila, JyPK:in parhaat pelaajat olivat maalivahti Pauliina Tähtinen ja voittomaalin tehnyt Henna – Riikka Honkonen. Pallokissat kohtaa seuraavaksi kotikentällään Ilveksen ensi keskiviikkona klo 19 alkavassa ottelussa.