Raportti juhlaottelusta Pallokissat FC Honka

Pallokissojen seuran 10 vuotis juhlaottelussa joukkueet tasasivat pisteet ottelun päättyessä 1-1 tasalukemiin.
FC Honka oli ennen ottelua toisena Naisten Liigassa, joten odotettavissa oli tiukka kamppailu. Honka hallitsikin peliä odotetusti ja piti palloa. Pallokissojen puolustus joutui tekemään runsaasti töitä pitääkseen espoolaiset poissa maalinteko paikoilta. Pallokissojen maalilla Elsa Sulku oli jälleen erinomaisessa vireessä torjuen vierasjoukkueen vaarallisimmat vedot.
Ottelun ensimmäinen maali syntyi avauspuolikkaalla ottelun 30 minuutilla Pallokissojen Eeva Kettusen keskityksestä Hongan maalille, josta Hongan oma pelaaja Anna Auvinen ohjasi pallon maaliin.
Puoliajalle lähdettiin Pallokissojen 1-0 johdossa.
Pallokissat joutui tekemään tauolla yhden vaihdon, kun Aino Kröger loukkaantui ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Krögerin tilalle kentälle tuli Anni Hänninen. Toinen puoliaika oli FC Hongan. Vierasjoukkue painosti jatkuvasti. Kotijoukkueen oma peli oli kadoksissa ja joukkue hävisi lähes kaikki kaksinkamppailut. FC Hongan painostus tuotti lopulta tulosta ottelun 79 minuutilla, kun vahvasti entisen kotiyleisön edessä pelannut Ella-Rosa Huuskon nappi keskitys tavoitti Pallokissojen maalilta Anna Auvisen, joka tasoitti varmasti ottelun 1-1.
Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin vieraiden Linda Nyman ja kotijoukkueen Anni-Maija Kauppila. Palkintoraadissa olivat otteluisäntä Kuopio Energian Satu Nurminen ja Ari Sormunen sekä Pallokissojen Jarmo Hartikainen. Pallokissojen tsempparipelaaja ottelussa oli Iida Laakkonen.
Ottelun alussa onniteltiin 150 liigaottelua tuomitsemassa ollutta avustavaa erotuomaria Tiina Hyttistä.
Pallokissat on nyt kahdeksan kierroksen jälkeen Naisten Liigassa sijalla 5. FC Honka nousi nyt tasapisteisiin TPS kanssa liigan kärkeen. Pallokissat matkustaa helatorstaina Kokkolaan missä joukkue kohtaa GBK:n. Seuraava kotiottelu pelataan 1.6 ja tuolloin kissat saa vastaansa alkukauden vahvasti pelanneen TPS:n.
Kotijoukkueen vaihdot:
Aino Kröger – Anni Hänninen 46 min
Eeva Kettunen—Sofia Haapakoski 72 min

Kuvassa Emma Suhonen, joka voitti puoliajalla pelatun rankkikilpailun