Otteluraportti HJK- Pallokissat

Pallokissat haki täyden pistepotin Helsingistä Äitienpäivänä pelatusta Naisten Liigan ottelusta. Ottelu näytettiin suorana YLE TV2:lta. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta. HJK hallitsi palloa, mutta pelaajat eivät päässeet murtautumaan maalinteko paikoille. Pallokissojen puolustuslinjalla Jasmin Miettinen –Janni Mönkkönen – Erika Winter – Paula Auvinen pelasivat tarkasti ja hyvin yhteen eikä HJK pystynyt luomaan paikkoja maalivahti Elsa Sulun vartioimalle maalille.
Ottelun ensimmäinen kunnollinen maalinteko tilanne syntyi Pallokissoille ottelun 22 minuutilla Aino Krögerin antamasta vapaapotkusta kentän oikeasta laidasta. Keskitys nousee hyvin boksiin, mutta Iida Laakkosen veto menee ohi maalin. Tämän lisäksi Pallokissojen toinen maalinteko paikka syntyi, kun Anni-Maija Kauppila pääsee ottelun 31 minuutilla yrittämään kaukolaukausta, mutta veto hiukan maalin yli.
HJK;n vaarallisimmat tilanteet syntyivät ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Ensimmäinen tilanne HJK:lle syntyi kulmapotkusta, joka annettiin lyhyenä. Pallo saatiin siirrettyä boksiin, mutta tilanne kuivui paitsioon. Toinen vaarallinen tilanne syntyi laitajuoksun päätteeksi, jossa Vilma Hakala pääsi Essi Sainion keskityksestä ohittamaan Elsa Sulun, mutta Pallokissojen Paula Auvinen pääsi peittämään laukauksen ja purkamaan tilanteen.
Puoliajalle lähdettiin 0-0 tilanteesta.
Ottelun ensimmäinen maali oli syntyä 54 minuutilla Anni-Maija Kauppilan antamasta vapaapotkusta. Vapaapotku lähtee kovana kohti oikeaa yläkulmaa, maalivahti Minna Meriluoto joutuu venyttämään äärimmilleen torjuakseen Kauppilan vedon. Pallo menee lopulta yläriman kautta yli.
Pallokissat suoritti pelissä yhden vaihdon, kun 70 min kentältä otettiin pois pirteästi esiintynyt Eeva Kettunen. Kettusen tilalle kentälle Anni Hänninen.
Ottelun ensimmäinen maali syntyy 79minuutilla Hännisen pitkästä syötöstä Krögerille kulmaan. Kröger haastaa HJK;n puolustuksen, menee ohi ja antaa pallon hieman takaviistoon Kauppilalle, jonka venyttää palloon ja tuosta Signy Aarna ohjaa pallon maaliin.
HJK:n maalivahti Minna Meriluoto joutui antautumaan toisen kerran 82 peliminuutilla Aino Krögerin upean yksilösuorituksen päätteeksi. Kröger kuljetti palloa lähemmäksi kuudentoista rajaa, rajalta tarkka veto maalin oikeaan alakulmaan vasurilla ja pallo maalissa!
HJK pääsi kaventamaan ottelun 1-2:een 84 minuutilla Moona Talkan maalilla.
Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin HJK:n Maija Saari Pallokissojen Aino Kröger.
Päävalmentaja Aki Moilasen kommentit pelistä: ” Pelaajat tekivät valtavasti töitä joka tontilla, puolustimme tiiviisti ja kurinalaisesti. Vastustaja pidettiin pois vaarallisilta paikoilta. Pelasimme omaa peliä ja luotimme itseemme. ”
Eilen tehtiin myös Pallokissojen seurahistoriaa. Ottelu oli ensimmäinen televisiossa näytetty ottelu seuran 10 vuotisen historian aikana. Kiitos YLE!! Kiitos kotikatsomon kannattajat, ja muutamat kissafanit jotka olitte paikanpäällä seuraamassa peliä. Hienoa, että elätte tätä meidän kanssamme!
Pallokissojen seuraava ottelu pelataan kotistadionilla Savon sanomat Areenalla 20.5 klo 16. Vastaan asettuu tuolloin Naisten Liigassa tällä hetkellä toisena oleva FC Honka. Tuo peli on myös Pallokissojen 10 vuotisen seurahistorian juhlaottelu. Otteluisäntänä Kuopion Energia. Tervetuloa seuraamaan Kissalauman otteita paikan päälle Savon Sanomat Areenalle. ”Jälki sydämeen”

Kuvassa ottelun maalintekijät Signy Aarna ja Aino Kröger