Raportti Åland United Pallokissat pelistä

Tuulisessa kelissä pelatussa ottelussa joukkueet tasasivat pisteet. Ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Pallokissoilla olisi ollut mahdollisuus ottaa kotiin viemisiksi kolme pistettä.
Ottelu oli erittäin viihdyttävä, tilanteita luotiin molemmissa päissä. Pallokissat hallitsi kuitenkin ottelua. Pelaajat pelasivat sovitun taktiikan mukaisesti. Pallokissat puolusti tarkasti, puolustuslinja pysyi hyvin kasassa. Ennakkoon vaarallisiksi tiedetyt pelaajat otettiin tarkasti kiinni eikä heille annettu tilaa kentällä. Kotijoukkueen hyökkääjät eivät päässeet kuin muutaman kerran testaamaan maalivahti Elsa Sulkua. Elsa Sulku torjui hyvin ja liimasi pallot varmasti hanskoihinsa.

Pallokissojen paras maalinteko paikka syntyy ottelun ensimmäisellä puoliajalla, kun Åland United ei pääse avaamaan peliä omalta puolustusalueelta Pallokissojen prässätessä korkealla. Aino Kröger saa riistettyä pallon ja pääsee laukaisu etäisyydelle kuudentoista rajalle, veto osuu kuitenkin suoraan Ålandin puolustajaan. Puolustajasta pallo kimpoaa Signy Aarnalle, joka ajaa boksiin sisään ja vetää kohti Marjukka Mikkosen vartioimaan maalia. Mikkonen saa juuri ja juuri kurotettua hanskansa pallon eteen, tuosta pallo ohjautuu tolppaan kimmoten siitä maalin ulkopuolelle.
Tauolle lähdettiin tasatilanteessa. Toisella puoliajalla Pallokissat jatkoi hyvien hyökkäyksien rakentamista Åland Unitedin maalialueelle, mutta puolustus sai siivottua pallot pois alueelta. Ottelussa annettiin yksi varoitus kotijoukkueen Pille Raadikille ottelun loppupuolella. Pallokissat suoritti yhden pelaajavaihdon, kun Aino Kröger teki tilaa Sofia Haapakoskelle ottelun 79 minuutilla.
Viime kaudet Åland Unitedissa pelannut Ella Vanhanen kommentoi ottelun jälkeen:” tuntui hyvältä pelata entistä seuraa vastaan. Pelissä oli itselleni vahva erityislataus.” Ahvenanmaalaisyleisö otti Ellan lämpimästi vastaan.
Päävalmentaja Aki Moilanen oli erittäin tyytyväinen kaikkien pelaajien suoritukseen vaikka maali jäi puuttumaankin. Joukkueen pallollinen pelaaminen on parantunut kokoajan, pelaajat halusivat jokaista palloa. Oma maali pidettiin nollilla. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä taisteluilme ottelussa. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa liiga matsia.
Pallokissat kohtaa kuudennen kierroksen ottelussa kotonaan Savon sanomat Areenalla 6.5 klo 16 pelattavassa ottelussa ONS:in Oulusta.

Kuvassa täydet minuutit ahkeroineet Piia Jukarainen ja Ella Vanhanen