Otteluennakko Åland United – Pallokissat

Pallokissat matkustaa Ahvenanmaalle lauantaina pelattavaa Naisten Liigan viidennen kierroksen ottelua varten.
Viime kaudella Åland United sijoittui Naisten liigassa kuudenneksi heti Pallokissojen jälkeen. Joukkueiden kohtaamiset päättyivät viimekaudella kahdesti ahvenanmaalaisten niukkaan voittoon (2-1, 1-2), sekä kertaalleen joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin. Joten joukkueiden keskinäiset ottelut viime kaudella ovat olleet tasaista vääntöä.
Åland Unitedin valmennus vaihtui viime kaudesta kuten Pallokissojenkin. Joukkueen valmentaja on Naisten Liigan ainoa naisvalmentaja Maiju Ruotsalainen, joka siirtyi saarelle Tampereen Ilveksen valmennuksesta. Joukkueella on pieni, mutta taitava pelaajarinki. Joukkueessa jatkaa mm viime kaudella joukkueen maalikuningatar Isabella Mattson (9.maalia). Äland United pelaajarinki sai vahvistusta A-maajoukkuehyökkääjä Jenny Danielsonista. Jenny Danielson on pelannut espanjassa Sportin de Huevan riveissä. Saarelaisten pelaajaringistä löytyy paljon ulkomaalaisia pelaajia, mm viisi maalia viime kaudella taituroinut Feudijo Tchuanyo Raissa. Joukkueen riveissä ei kuitenkaan tällä kaudella enää nähdä Cynthia Uwakia, joka herätti kuopiolaisissa aina lämpimiä muistoja KMF ajoilta. Ahvenanmaalaisten maalia vartioi Pallokissoissa useita kausia pelannut iisalmelaislähtöinen Marjukka Mikkonen. Kauden 2017 Naisten liiga otteluista Åland Unitedilla on kaksi voittoa (GBK, ONS) ja kaksi niukkaa tappiota (PK-35, FC Honka).

“Pallokissojen joukkue lähtee taistelemaan ja hakemaan Ahvenanmaalta kolmea pistettä. Edellinen peli Ilvestä vastaan oli joukkueelta hyviä kaksinkamppailuita, haastamista. Luottavaisin mielin lähdetään Ahvenanmaalle. Joukkue tulee taistelemaan jokaisesta pallosta”, vakuuttaa joukkueen kapteeni Jasmin Miettinen