Otteluraportti Ilves – Pallokissat

Ilves ja Pallokissat jakoivat pisteet Ratinan Stadionin nurmikentällä pelatussa Naisten Liigan ottelussa. Ratinan stadionilla tarjoiltiin viihdyttävää jalkapalloa, jossa molemmat joukkueet loivat tilanteita vastustajan päätyyn.
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Pallokissoilta vahvaa taistelua ja prässiä. Joukkue tuli kovaa tilanteisiin ja haastoi Ilveksen pelaajat yksi vastaan yksi tilanteissa. Ottelun ensimmäinen maali syntyi Anni-Maija Kauppilan vapaapotkusta noin 20 metristä. Tilanne sai alkunsa Pallokissojen maalivahti Elsa Sulun hienosta avauksesta kärkipelaaja Aino Krögerille, joka pääsi läpijuoksuun. Läpijuoksussa ilveksen puolustus kaatoi Krögerin rikkeen arvoisesti. Kauppilan veto hienosti muurin yli suoraan maalivahti Sara Ingetin vartiomaan maalin alanurkkaan. Ilves hukkasi oman maalinteko paikkansa ensimmäisellä puoliajalla, kun Pallokissojen maalivahti Elsa Sulun torjunnasta pallo jää Pallokissojen maalialueelle pyörimään. Ilves pääsee kahdesti yrittämään, mutta vedot osuvat suoraan Sulun hanskoihin.
Tauolle lähdettiin Pallokissojen yhden maalin johdossa. Toisella puoliajalla Ilveksen pelaajat tulivat peliin enemmän mukaan. Ilveksen tasoitus maali syntyi ottelun 49 minuutilla. Pallokissojen prässätessä korkealla Ilveksen alueella, pääsi Ilves tekemään vastahyökkäyksen Pallokissojen päätyyn. Pallokissojen linja luki tilanteen väärin paitsioksi ja linjan takaa nousi hyökkääjä Tuulia Mikkola itsekseen läpi.
Pallokissojen seuraava kunnollinen maalinteko tilanne syntyi, kun ottelua oli pelattu noin 70 minuuttia. Anni-Maija Kauppila nostaa keskityksen Ilveksen maalialueelle, Aino Kröger pääsee puskemaan palloa, mutta pusku menee hieman ohi maalin. Pallokissojen toinen maali syntyy ottelun 83 minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Sofia Haapakoski pystyy kahden Ilveksen pelaajan puristuksesta huolimatta syöttämään pallon Anni-Maija Kauppilalle, joka tekee toisen maalinsa ottelussa.
Ilveksen tasoitus syntyy ottelun yliajalla Ilveksen prässätessä kovaa kissojen päädyssä.
Päävalmentaja Aki Moilasen nostot tästä pelistä: ”Anni- Maija Kauppilalta tärkeät ja hienot maalit. Kaksi maalia Naisten liiga pelissä on erinomainen suoritus. Pallokissojen maalivahti Elsa Sulun ja kärkipelaaja Aino Krögerin hieno yhteistyö, pelin lukeminen. Tuomarin vihellettyä pilliin pelin loppumisen merkiksi, tuntui peli hävityltä. Karvas maku jäi suuhun, mutta tärkeä piste kuitenkin kotiin.”
Vaihdot: Vanhanen- Haapakoski, Aarna- Hänninen sekä Kröger- Tolvanen

Pallokissojen seuraava ottelu on myös vieraspeli kissojen matkustaessa lauantaiksi Äland Unitedin vieraaksi Ahvenanmaalle.