Pallokissoille liigan avauspisteet

Paikalliskamppailussa Pallokissojen ja JyPK:in välillä Pallokissat saalisti kauden ensimmäiset pisteet. Ottelu pelattiin hyisessä kelissä. Kotijoukkueen avauskokoonpanossa pelasi ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä nuori Eeva Kettunen. Eeva Kettunen pelasi ensimmäiset liigaminuuttinsa liigan toisella kierroksella Turussa TPS:ää vastaan. Kotijoukkue aloitti ottelun hyvällä sykkeellä ja prässillä, saaden heti ottelun alkuun muutaman kulmapotkun, mutta maaleja niistä ei syntynyt. Kesken hyvän prässin pääsi vastustaja tekemään ensimmäisen hyökkäyksen Pallokissojen päätyyn, tuosta tilanteesta JyPK:in ulkomaalaisvahvistus Rochi Cdentjana sai pallon boksiin maalivahti Elsa Sulun taakse, kun ottelua oli pelattu 7 minuuttia. JyPK:in maalin jälkeen sekosi Pallokissojen peli täysin. Ottelun alun hyvä prässi hävisi ja kentälle jäi paljon tilaa vastustajalle. Kunnollisia tilanteita ei päässyt syntymään. Pallokissojen tasoitusmaali syntyi erikoistilanteesta.
Ensimmäisen puoliajan lopussa Aino Kröger kaadettiin aivan kuudentoista alueen rajalla. Pallo vietiin pilkulle, ja Aino “Aikku” Kröger veti pallon varmasti Pauliina Tähtisen vartioimaan maaliin.
Puoliajalle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Tauon jälkeen kotijoukkue ottaa paremmin kentän haltuunsa ja valmennuksen ohjeet toiselle puoliajalle näkyivät paremmin pelaajien tekemisessä. Kotijoukkueen toinen maali syntyikin 57´peliminuutilla hienon hyökkäyksen päätteksi. Anni-Maija Kauppilan jalasta pallo Aarnalle, jonka vedon maalivahti vielä torjui eteensä, mutta irtopallosta veti Ella Vanhanen pallon sisään. Pallokissat saivat ottelussa useita kulmia, mutta näitä erikoistilanteita joukkue ei saanut hyödynnettyä. Pallokissat suoritti pelin aikana kaikki kolme vaihtoa, kun Anni Hänninen vaihdettiin pois 29´peliminuutilla Signy Aarnaan, Eeva Kettunen 75´minuutilla Viviana Onttoseen, joka pelasi ensimmäiset liigaminuuttinsa kotiyleisön edessä. Kolmas vaihto nähtiin aivan pelin lopussa kun hienon ottelun pelannut Aino Krögen otettiin pois ja tilalle Sofia Haapakoski.
Otteluisäntä Kipa palkitsi molempien joukkueden parhaat pelaajat, Pallokissoilta Aino Krögerin ja JyPK:ltä Maria Alangon.

Pallokissojen pääsiäinen jatkuu vielä jalkapallon merkeissä, kun joukkue kohtaa maanantaina toisena pääsiäispäivänä Joensuussa Respect Suomen Cupissa ensimmäisen kierroksen ottelussa FC Hertan.

Kuvassa kissojen voittomaalin viimeistellyt Ella Vanhanen.