PK-35 vei kolme pistettä Vantaalle

Pallokissojen ja PK-35 Vantaa liigan avauskierroksen peli päättyi 1-4. Lukemat eivät tee oikeutta pelille. Pallokissojen avaus: Mönkkönen- Aarna – Kröger – Miettinen (Jasmin)- Kauppila- Auvinen- Laakkonen – Winter- Jukarainen- Vanhanen- Sulku.
Kotijoukkue oli alkuun kyllä hermostunut eivätkä syötöt menneet omille pelaajille. Lisäksi vastustaja sai pelin 7`minuutilla maalin Roosa Bröijerin tekemänä. Kotijoukkue Pallokissat pääsi peliin mukaan ottelun kahdennella kymmenellä minuutilla eikä PK-35 päässyt luomaan tilanteita kissojen maalille. Ensimmäisen puoliajan loppu olikin tasaista vääntämistä, lähimmäksi maalia pääsi Anni-Maija Kauppilan veto joka osui tolppaan.

Puoliajalle lähdettiin PK-35 johtaessa maalilla. Kotijoukkue tuli hyvällä ilmeellä kopista kentälle ja tasoittikin pelin 51`minuutilla. Paula Auvisen teki upean laitanousun boksiin, jossa hänen syöttönsä tavaoitti Signy Aarnan, joka vetäisi pallon maaliin.
Seuraava tilanne (56 `min), josta vastustaja meni 1-2 (Kaisa Collin)johtoon oli vähintäänkin kyseenalainen. Linjatuomari oli liputtanut jo paitsion merkiksi, ja Pallokissojen puolustus lopetti puolustamisen. Päätuomari näki tilanteen toisin ja hylkäsi tämän paitsioliputuksen. Tässä tilanteessa jossa Pallokissojen puolustus ei nähnyt päätuomarin merkkiä paitsion hylkäämisestä, vastustaja käytti tilanteen hyödyksi ja pääsi yllättämään maalivahti Elsa Sulun.
Ottelu jatkui tasaisena, mutta kieltämättä joukkueen peli-ilmeeseen vaikutti tuo epäreilulta tuntunut tuomarin päätös.
PK-35 teki vielä 2 helpohkoa maalia 70`Ashley Riefner ja 79`minuutilla Tiia-Maria Jaakonsaari. Pallokissat suoritti ottelussa kaksi pelaajavaihtoa 75`minuutilla sisään otettiin Sofia Haapakoski, vaihtoon Piia Jukarainen sekä 86`minuutilla Ella Vanhanen pois kentältä ja Veera Hakkarainen sisään. Veera Hakkarainen pelasi ottelussa ensimmäiset liigaminuuttinsa. Päävalmentaja Aki moilanen oli kuitenkin tyytyväinen pelaajien esitykseen, kun pelin alun jännitys saatiin purettua. Meillä ei ollut mitään hätää, vastustaja ei päässyt pyörittämään peliä miten halusi. Pystyimme hyvin reagoimaan tilanteisiin. 1-2 maalin syntymiseen johtanut tilanne jäi harmittamaan, koska sillä maalilla oli vaikutusta peli-ilmeeseen.
Yleisöä koleaan kevätsäähän oli urhoollisesti saapunut 189. Seuraavaksi Pallokissat matkustaa viikon päästä Turkuun, missä vastaan asettuu TPS.

Otteluisäntä Savon Sanomat palkitsi ottelun parhaat pelaajat molemmista joukkueista. Vastustaja PK-35 parhaat pelaajat Hanne Ojanperä sekä Ashley Riefner. Kotijoukkueen parhaat pelaajat Iida Laakkonen ja Aino Kröger.

Pallokissat kiittää- Jälki sydämeen-