Otteluennakko Naisten Liigan avausmatsiin

Naisten Liiga aloitetaan 18.3 täydellä kierroksella. Pallokissat saa vastaansa heti kovimman mahdollisen joukkueen, PK-35 Vantaalta. PK-35 on hallitseva mestari ja pelaa tällä kaudella myös naisten Mestareiden Liigaa. Pk-35 Vantaan joukkueen runko on pysynyt aika lailla samana kuin edellisenä kautena. Joukkue vahvistui mm. viime kaudella Pallokissoja edustaneella Olga Ahtisella sekä HJK riveissä pelanneella Kaija Collinilla.
Pk-35 Vantaan riveissä jatkavat mm viime kaudella 13 maalia viimeistellyt Hanne Ojanperä, joka tuo pitkällä kokemuksellaan pelaamisesta Naisten Liigassa, varmuutta nuoreen joukkueeseen. Samoin 11 maalia viime kaudella laukonut Sanna Saarinen jatkaa PK-35 riveissä. Puolustuslinjalla jatkavat mm Peltonen, Mustajoki ja Nurmela, jotka osoittivat viime kaudella taitavuutensa. PK-35 maaliin tehtiin osumia viime kaudella yhteensä vain 18 maalia. PK-35 voitti kaudella 2016 23 pelatusta otteluista 16 ottelua, näiden lisäksi joukkue pelasi 4 tasapeliä ja hävisi vain 3 peliä. Pallokissojen ja PK-35 ottelut päättyivät kahdesti PK-35 voittoon ja kertaalleen joukkueet pelasivat tasatuloksen.
Pallokissat sijoittui viime kaudella Naisten Liigassa sijalle viisi. Joukkue pelasi vahvan runkosarjan ja lähti yläloppusarjaan vahvasti kolmannelta sijalta. Yläloppusarjaan joukkue ei kuitenkaan saanut parastaan irti. Pallokissojen joukkue uudistui tähän kauteen niin pelaajien kuin valmennuksenkin osalta. Joukkueesta siirtyi muihin Naisten Liiga seuroihin avauksen pelaajia ja joukkueen maalintekijöitä. Pallokissoissa on kuitenkin kokemusta ja vahva runkopelaajien rinki, jotka tuovat kokemusta nuoreen joukkueeseen. Samoin viime kaudella loukkaantuneet pelaajat ovat nyt päässeet terveenä valmistautumaan kauteen. Vasta viimekauden loppupeleihin kuntoutunut Aino Kröger tulee varmasti haastamaan pallovarmana pelaajana PK-35 puolustuslinjan. Pallokissoissa odotetaan myös maaleja virolaiselta Signy Aarnalta. Kaudella 2016 Aarna teki 10 maalia, ja oli joukkueen paras maalintekijä. Signy Aarna on edustanut Pallokissoja vuodesta 2014 lähtien. Keskikentällä pelaava Anni-Maija Kauppilan tulee olemaan isossa roolissa joukkueessa. Samoin toppariparilta Janni Mönkkönen ja Jasmin Miettinen valmennus odottaa hyviä tasaisia suorituksia. Viime kaudella Pallokissojen ykkösmaalivahdiksi noussut Elsa Sulku on myös tärkeässä roolissa maalissa.
Valmentaja Ollipekka Ojala siirtyessä muihin tehtäviin astui liigavalmentajan saappaisiin Aki Moilanen. Aki Moilasen apuna valmennuksessa toimii Jarmo Rönkkö.
Pallokissojen valmistautumista kauden avausotteluun on varjostanut pelaajien sairastelu ja loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuminen ajoissa. Päävalmentaja Aki Moilanen on luottavainen kuitenkin tilanteeseen: ”Pk-35 lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Pallokissat tulee haastamaan hallitsevan mestarin. ”